Onze krachten

Vitaal Express helpt bij een gezonde werkomgeving

Gezonde werknemers zijn belangrijk voor een bedrijf. Dit komt niet alleen de werksfeer en de productiviteit ten goede, maar het scheelt ook op financieel gebied. De kosten voor ziekteverzuim kunnen namelijk hoog oplopen. Een gemakkelijke manier om bij te dragen aan de gezondheid van uw werknemers is door het aanbieden van fruit op het werk. Fruit eten is gezond en helpt ziekteverzuim te voorkomen. Fruit is namelijk rijk aan vitamines, mineralen, bioactieve stoffen, vezels en is laag in calorieën. Er wordt aanbevolen om 2 stuks fruit per dag te eten en omdat niet al het fruit dezelfde voedingsstoffen bevat kun je het beste variëren. Makkelijk toch? Toch haalt 85% van de volwassenen dit niet!

Vitaal Express wil de vooruitstrevende bedrijven in regio Westland, Den Haag en Midden Delfland hierin bijstaan. Wij leveren één of twee keer per week gevarieerd vers fruit in een mooi verzorgd kistje bij u op het werk. Als werkgever geeft u hiermee een positief signaal af, namelijk dat u zich bezig houdt om uw werknemers en hun gezondheid.

Vitaal Express levert alleen het beste kwaliteit fruit

Vitaal Express is expert op het gebied van fruit. Wij leveren alleen kwaliteit fruit, waarbij wij rekening houden met alle interacties tussen het fruit. Hierdoor kunt u gewoon een heerlijke gele banaan eten op uw werk.

Maatschappelijk Verantwoord

Een samenleving waarin iedereen zichzelf mag zijn, dat vinden wij erg belangrijk. Elk mens heeft bij ons een kans!

Wij ondersteunen in het bijzonder mensen met een beperking. Op onze werkplaats werken verscheidende mensen met een beperking onder begeleiding van Special Family Care om het fruit netjes in de kistjes te verpakken. De kistjes zijn gemaakt bij het Werkpalet, dit is ook een sociale werkplaats voor mensen met een beperking. Wij zijn er dankbaar voor dat wij samen met het Werkpalet en met Special Family Care deze mooie mensen ook een kans in het arbeidscircuit mogen bieden.

Voor meer informatie: www.specialfamilycare.nl

Milieubewust

Een gezond bedrijf kan niet zonder goede zorg voor het milieu. Onze fruitkistjes worden gemaakt van gerecycled hout en zijn tevens herbruikbaar. Wij hanteren een beleid waarbij overgebleven fruit wordt verwerkt in smoothies. Zo beperken wij de voedselverspilling en streven wij naar een milieuvriendelijke werkomgeving.

Ook maken de zorgdieren van Special Family Care graag gebruik van een overgebleven appeltje!

Fiscaal vriendelijk

Niet alleen is ons fruit gezond voor uw medewerkers, maar ook voor de boekhouding!

Fruit valt namelijk onder de zogeheten ‘Loon in natura met een nihilwaardering’. Dat betekent dat het fruit niet ten koste gaat van de vrije ruimte (1,2%) van de fiscale loonsom van de werkgever.

Het is mogelijk om bepaalde zaken onbelast te blijven vergoeden of te verstrekken door gebruik te maken van gerichte vrijstellingen, zo ook bij de zogeheten nihilwaardering. Dit houdt in dat alle ruimte beschikbaar blijft voor overige extraatjes die verstrekt kunnen worden aan uw medewerkers